Ditt team, med rätt åtkomst.
Medlemmar är extra inloggningar i ditt konto. Välj vad varje person får öppna — till exempel Media och Spellista för en designer, Ordrar för ditt säljteam.
Din plan avgör antalet medlemmar.
Välj en roll och de menyer varje medlem ser.
Du behöver inte dela ägarens lösenord.
Redigera eller ta bort åtkomst när som helst.
Lägg till en medlem
Medlemmar → Lägg till medlemKontrollera medlemsräknaren, välj sedan Lägg till medlem och ange namn och e-post. De får ett e-postmeddelande för att välja lösenord.
Välj deras åtkomst
Medlemmar → roll · menyerVälj en roll och bocka för de delar medlemmen får använda. Spara och kontrollera medlemmen i listan.
Håll det uppdaterat
Medlemmar → redigera · ta bortRedigera åtkomsten när ansvar ändras och ta bort medlemmar som har slutat. När du byter till en mindre plan väljer du vilka som stannar.
Undvik överraskningar.
- Medlemmar ser bara de menyer du tillåter.
- Ta bort åtkomsten så snart någon slutar.
Snabba svar.
Kan en medlem ändra faktureringen?
Bara om du ger den medlemmen åtkomst till Fakturering.
Behöver du hjälp med din konfiguration?
Kontakta supporten ↗